Elopementbröllop FTW. 10 anledningar att välja elopementbröllop 2024

Inspiration, Okategoriserad

Elopementbröllop eller bröllop, det är frågan. Trenderna kring bröllop har helt klart varierat från år till år och det är inget annorlunda med 2024. Fler och fler par vill skapa något eget, ett personligt sätt att fira sin kärlek. Man vill bort från det ”vanliga” men samtidigt fira med nära och kära. Sammantaget är elopementbröllop perfekt om ni funderar över personligt bröllop.

Elopement har länge varit idén att man rymmer iväg för att ens familj inte har godkänt ens kärlek. Men det var länge sedan nu. Idag har betydelsen snarare utvecklats till att bröllopsparet vill göra något mer personligt och mindre kommersiellt. Ett firande som passar just deras personlighet och relation till varandra.

I den här bloggposten vill jag ge er 10 anledningar till att välja ett elopementbröllop

Bröllopspar på en åker i Skottland under deras elopementbröllop
Elopementbröllop i Skottland

1. Ni vill inte stressa med planeringen

Det är mycket enklare och roligare att planera ett elopementbröllop. Eftersom ni ger er själva tillåtelse att välja fritt hur ni vill ha det och välja bort de delar ni inte tycker om, inte är bekväma med eller som inte betyder något för er. Genom att välja de delar ni vill ha med på er dag, utifrån er personlighet och det ni värdesätter så blir det inte bara mindre stressigt, det blir också mycket roligare att planera er bröllopsdag.

2. Kärlek till naturen

Att ha en utomhusvigsel är en sak, en vacker sak. Men att säga sina löften omgiven och omsluten av natur, med alla dess unika ljud, det lugn och den skönheten är någonting alldeles unikt. Ni kanske har en plats som ni älskar lite extra, eller, ni kanske har en plats på er bucket-list som ni vill uppleva tillsammans. Vulkaner på Island, Skottlänska högländerna, omringad av berg i alperna eller en vit sandstrand på Bahamas… Möjligheterna är oändliga.

3. Ni föredrar upplevelser över saker

Bröllop är oftast fyllda med prylar, allt ifrån bröllopsdekorationer till photobooth med rekvisita och andra detaljer. När ni väljer ett elopementbröllop så väljer ni upplevelsen av ert bröllop snarare än sakerna.

Elopement par som leder sina cyklar i stockholm city
coolt elopement-par i sina kajaker

4. Ni längtar efter det icke-traditionella och vill inte falla för idéen om ”det stora bröllopet” .

Att vara i sammanhang som är autentiska är något ni älskar, och ni vill att er dag ska handla om er och inte behöva ha satta förväntningar från andra. Ni vill slippa känna prestationen och pressen från familj och vänner, och att behöva säga Ja till varandra inför alla gäster. Det passar er att skapa en bröllopsdag som är lika unik som er kärlek till varandra.

5. Ert elopementbröllop är en privat och intim angelägenhet

Alla människor gillar inte att stå i centrum. Och även om man gör det så är kärleken mellan två människor deras ensak. Det är en sak att visa känslor öppet, men på bröllopsdagen vill man ohämmat kunna säga vad den andre betyder för en. Att deklarera ens kärlek till den andre på ett öppet och ärligt sätt är privat. Det är mellan de två personerna. Alla vill inte stå inför en publik, men många vill kunna prata från hjärtat. Gör det. Det är bröllopsdag.

elopementpar på en sten framför ett vattenfall i Vemdalen

Läs också: Ert elopement – börja planera med dessa 5 enkla knep

6. Starta ert liv tillsammans (äventyr) med ett äventyr

Att gifta sig är början på ett nytt äventyr. Ett avstamp in i det okända, en resa ni gör tillsammans där ni lovar varandra att hålla hand i hand genom livets upp- och nedgångar. Att vara äventyrlig handlar om just det; att våga trots sårbarhet, att se förbi ”ofullkomligheter” och att kasta sig ut i livet, vad det än innebär. Det handlar inte lika mycket om att vandra, klättra i berg eller kasta sig utför klippor, utan snarare en livsstil av att våga ta risker och vara innovativ utan att låta rädslan för att inte vara bra nog, ta över. Varför inte starta ert gemensamma liv med ett nytt äventyr….?

Elopementbröllop sen kväll när par kommer med en stormlykta nedför ett berg i Skottland
Sena kvällar är magiskt för foto

7. Mindre familjedrama

Att bröllop skapar drama är intet nytt! Familjekonflikter finns i alla familjer. Åsikter som står mot varandra, människor som inte har pratat med varandra på lång tid, folk som vägrar sitta vid samma bord som någon annan. Med ett elopementbröllop visar ni tydligt att ni inte accepterar någon BS. Ni bjuder in de närmaste, de andra får gratta på annat sätt. Man kan involvera familjemedlemmar ändå. Låt de vara med i planeringen, eller leta upp fakta åt er. Om inte annat kan ni ha en fest när ni kommit hem igen. Var bara tydlig med att detta är hur ni vill göra.

8. Kärleken till resor och upplevelser

Ni kanske älskar att resa, upptäcka och uppleva nya platser tillsammans, då är ett elopementbröllop perfekt. Fundera över vad det ni älskar att göra tillsammans när ni upptäcker nya platser.

elopementpar som går genom kylan och snön i ett vindigt Dolomiterna

9. Enkelheten

Självklart ska upplevelsen av er bröllopsdag vara en fantastisk upplevelse. Men alla vill inte att det fantastiska ska ligga i den dyra lokalen, eller i minsta detaljerna av er dekoration. Kanske det snarare handlar om att spendera den viktigaste dagen med den viktigaste personen i hela världen och göra saker ni tycker om.

10. Att vara genuin mot sig själv

Sist men inte minst. Att skapa en dag som passar er handlar om att vara genuin och ärlig mot er som par och mot er själva. Ni är inte bundna till att följa kulturer, traditioner eller normer bara för att de finns där. Istället väljer ni att skapa er drömdag, och fylla den med saker ni älskar, med omgivningen, upplevelser och kanske en sovmorgon.

Ni väljer, det är ändå Er bröllopsdag.

Bröllopspar går över orörd, snötäckt is över Lago di Braies i Dolomiterna

Men det här blogginlägget vill jag önska dig en god jul och ett riktigt fint nytt år!

Är du sugen på mer information om elopements, så finns det massor här i bloggen, annars finner du mig även på instagram

Vill du se ett helt elopement så har du ett galleri här

Vi ses nästa år! XoX Evelyn

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OUR VERY

LATEST